flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадські роботи – покарання за хуліганство на залізничному вокзалі

09 листопада 2021, 12:40

 

Суддею Красноармійського міськрайонного суду Донецької області  розглянуто матеріали, які надійшли від Покровського РУП  ГУНП в Донецькій області, про притягнення до адміністративної відповідальності гр. Т. за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Події мали місце: http://orbita.dn.ua/rozbite-sklo-napisi-ta-zlamana-santehnika-zaliznichnij-vokzal-pokrovska-oblyubuvali-vandali.html.

За змістом ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення -  дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, тягне за собою застосування до відповідної особи адміністративного стягнення - штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

Правопорушник, який є неповнолітньою особою, в судовому засіданні винним себе у вчиненому правопорушенні визнав, пояснив, що внаслідок сварки з дівчиною вирішив виплеснути свої емоції, а тому вдарив по віконному склу; щиро каявся у скоєному, зазначив, що відшкодувати вартість пошкодженого віконного скла йому нічим, з метою виховання просив надати громадські роботи.

Згідно приписів ч.1 ст.13 Кодексу України про адміністративні правопорушення  у разі вчинення особами віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років адміністративних правопорушень, передбачених, зокрема, ст.173 цього Кодексу, вони підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах. З урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи правопорушника до зазначених осіб можуть бути застосовані заходи впливу, передбачені ст.24-1 цього Кодексу.

Громадянина Т. визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП, та призначено адміністративне стягнення у виді сорока годин громадських робіт,  а також стягнуто на користь держави судовий збір у розмірі 454 грн.

Громадські роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.

 

Пресслужба суду