flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Красноармійським міськрайонним судом притягнуто до адміністративної відповідальності жінку похилого віку за вчинення дрібного хуліганства.

01 листопада 2017, 13:13

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області притягнуто до адміністративної відповідальності  жінку похилого віку за вчинення дрібного хуліганства.

 

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто матеріал про адміністративне правопорушення, який надійшов з Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області, відносно жінки пенсійного віку, яка вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 КУПАП (дрібне хуліганство).

Судом було встановлено, що вказана  громадянка 16.06.2017 року о 14 год.  50 хв., знаходячись на балконі квартири у будинку на м-ні «Сонячний» в м. Покровську  Донецької області, висловлювалась в адресу іншої жінки, яка є  старшою будинку близько 10 років,  нецензурною лайкою, в присутності сторонніх осіб словесно ображала її та принижувала, чим порушила громадський порядок та спокій громадян.

Постановою Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 15.09.2017 року Особу визнано винною у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП, та призначено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85  грн.

Постановою апеляційного суду Донецької області  від 18.10.2017 року  апеляційну скаргу Особи залишено без задоволення, а постанову Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 15.09.2017 року відносно без змін.

Зокрема у постанові апеляційного суду зазначено, що судом  першої інстанції було повно та всебічно з'ясовані всі обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Суддя правильно встановив, що Особа вчинила адміністративне правопорушення, за яке вона притягнута до відповідальності.

Висновки суду підтверджені зібраними у встановленому законом порядку доказами, перевіреними у суді та наведеними у постанові, зокрема поясненнями свідків, які прямо підтвердили факти зафіксовані в протоколі про адміністративне правопорушення відносно Особи у судовому рішенні наведений аналіз доказів по справі, їм надана оцінка, крім того суддею наведені мотиви прийнятого рішення.

Також, як вбачається з постанови, невизнання Особою своєї винуватості суддя правильно розцінив, як спосіб уникнення від відповідальності за вчинене правопорушення, адже всі її доводи суперечать зібраним та дослідженим по справі доказам.