flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовослужбовця Збройних Сил України засуджено до 14 років позбавлення волі.

07 листопада 2017, 10:28

Військовослужбовця Збройних Сил України засуджено до 14 років позбавлення  волі з ізоляцією та поміщенням до кримінально-виконавчої за вбивство цивільної дружини 

 

 

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто  кримінальне провадження про обвинувачення Особи,  солдата батальйону  охорони  ВЧ № __, у вчиненні кримінального правопорушення ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Так, судовим розглядом встановлено, що 27.10.2015 року близько 17.00 год, в приміщенні житлової кімнати господарської будівлі, розташованої на території приватного домоволодіння за адресою  с. Успенівка Красноармійського району  між  вказаною Особою та його цивільною дружиною, які перебували в стані алкогольного сп’яніння, на побутовому ґрунті виникла сварка. Під час вказаної сварки у Особи виник умисел на вбивство  своєї цивільної дружини. Безпосередньо реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на вбивство дружини, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, тобто діючи з прямим умислом, спрямованим на вбивство, умисно завдав своїй жінці один удар кулаком в лобну область справа, та один удар кулаком в ліву щічну область, внаслідок чого остання впала на ліжко. Одразу після нанесення зазначених ударів та падіння  жінки на ліжко, Особа продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на її вбивство, використовуючи в якості знаряддя злочину подушку, яка знаходилась на вказаному ліжку, діючи умисно, шляхом удавлення та притиснення до підлягаючих кісткових структур лицьового відділу черепа, закрив жінці отвори рота та носа, що призвело до розвитку механічної асфіксії, та, як наслідок, до смерті жінки.

Згідно вироку Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від  07.07.2017 року Особу було визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та призначено йому покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з ізоляцією та поміщенням до кримінально-виконавчої установи закритого типу, а також  стягнуто на користь мати загиблої жінки відшкодування матеріальної шкоди  у сумі 15 596 грн., відшкодування витрат на проїзд у сумі 3 624,54 грн. та відшкодування моральної шкоди у сумі  200 000 грн.

Ухвалою апеляційного суду Донецької області від  19.09.2017 року   апеляційну скаргу захисника обвинуваченого залишено без задоволення, а вирок Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від  07.07.2017 року без змін(посилання на Інтернет-джерело : http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/69052574)