flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у вбивстві

09 листопада 2018, 11:48

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшов обвинувальний акт стосовно Громадянина П., який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що 09 серпня 2018 року близько о 16:00 годині до місця мешкання обвинуваченого завітав Громадянин Д. Під час вживання спиртних напоїв Громадянин П. приревнував свою співмешканку до знайомого, внаслідок чого між ними виникла сварка. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, тобто діючи з прямим умислом, обвинувачений завдав Громадянину Д. численні удари руками, ногами та дерев’яною палицею в область голови, спричинивши тим самим йому тілесні ушкодження, від яких останній загинув на місці.

Згідно до частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Підготовче судове засідання по справі було призначено на 08 листопада 2018 року о 16:00 годині. Колегія суддів задовольнила клопотання прокурора про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Справу призначено до розгляду на 13 листопада 2018 року о 14:00 годині.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.