flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПЕРЕДСВЯТКОВА ЗУСТРІЧ

15 грудня 2020, 10:07

ПЕРЕДСВЯТКОВА ЗУСТРІЧ

 

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області протягом 2018-2019 років проводив багато зустрічей зі школярами та студентами  міста та району.

            Такі зустрічі проводились в межах Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації,  «Урок справедливості» в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя». Діти приходили до суду і тоді ми спілкувались з ними у залі судового засідання, або суддя-спікерка та прессекретарка відвідували навчальні заклади та спілкувались у класі. Зустрічі завжди проходили цікаво як для дітей так і для судді. Кожен з нас дізнавався щось нове.

            Нажаль ситуація, яка склалась у 2020 році, позбавила нас можливості часто спілкуватися з підростаючим поколінням, проводити заплановані заходи.

Але потреба у спілкуванні не пропала, тому 14 грудня 2020 року ми  запросили до суду учнів 10 класу Загальноосвітньої школи № 12 м. Покровська.

З обов’язковим дотриманням карантинних заходів, в приміщенні суду, була проведена зустріч з учнями, тематика якої була присвячена професійному святу «День працівників суду».

Суддя-спікер розказали дітям про судову систему України, про Красноармійський міськрайонний суд,  про те, які правові професії святкують професійні свята у грудні, коли було започатковано свято працівників суду, якими суди зустрічають 20-у річницю свого свята, який стан матеріального забезпечення судової системи.  Обов’язкова частина зустрічі це питання до судді. Підлітків цікавило які  справи розглядали судді, скільки часу витрачають на розгляд справи, який закон суддя вважає самим дивним, якого закону не вистачає, хто може бути присутнім у судовому засіданні, чи можуть діти бути на судовому засіданні, як дізнатися які справи розглядаються у суді, та ще багато питань. Нажаль, за браком часу, багато питань залишились без відповідей.

Ось таким чином у Красноармійському міськрайонному суді відбулось святкування професійного свята. Спілкування з молоддю, можливість розповісти про свій досвід, побачити інтерес в очах – найкращий подарунок до професійного свята!

 

Пресслужба суду