flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як екскурсія до суду допоможе обрати майбутню професію?

19 лютого 2021, 09:02

Плідно розпочався 2021 рік у Красноармійському міськрайонному суді Донецької області, і це стосується не тільки кількості ухвалених рішень, вироків та постанов.

            Починаючи з  2019 року наш суд співпрацює з відділом профорієнтації Покровського міського центру зайнятості Донецької області  з метою формування професійної спрямованості учнівської молоді та ознайомлення з професіями юридичної сфери.

З обов’язковим дотриманням карантинних обмежень, 29 січня 2021 року  суд відвідали учні 10 класу Красноармійського міського ліцею «Надія», 8 лютого 2021 року - учні 11 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Покровської міської ради Донецької області, 16 лютого 2021 року - учні 10-11 класів НВК №1 Покровської міської ради.

Так складається життя, що підлітки на даний час часто мріють бути «блогерами» або «тіктокерами», але ані «блогер» ані «тіктокер» не вирішить спір у суді, не призначе покарання злочинцю, не вилікує людину, не надасть загальну освіту, не добуде вугілля та т.ін.

Всі професії важливі та всі професії потрібні. У нас, завдяки Покровському міському центру зайнятості та навчальним закладам, є можливість розказати підліткам про юридичні професії.

Під час зустрічей перед пресслужбою суду постає завдання – розказати  про те хто такий юрист, як здобути юридичну освіту, що потрібно знати та яким необхідно бути щоб стати суддею, прокурором, адвокатом, хто крім суддів працює у суді.

В любій сфері життя необхідні професіонали своєї справи. А без незалежного суду та якісного правосуддя, неможливо побудувати демократичну та незалежну державу.

Безпосередньо від судді-спікера Хмельової Світлани підлітки мають можливість дізнатися для чого існує суд, з чого складається судова система України, які справи розглядаються судом, як захистити порушені права та звернутися до суду, як проводиться розгляд справ, яку роль виконує суддя, прокурор, адвокат, як отримати судове рішення та як його виконати.

Обов’язковою частиною таких зустрічей є можливість поставити судді питання та отримати чесну і відверту відповідь. А питання бувають дуже різноманітні, навіть провокаційні, але всі вони так чи інакше стосуються діяльності судової влади.

Приємно бачити зацікавленість підлітків, отримувати зворотній зв’язок, але, нажаль, не до всіх можна «достукатися».

Оскільки суд вже перебуває під охороною Служби судової охорони Донеччини, до участі у зустрічах запросили співробітників охорони.

Контролер першої категорії першого відділення четвертого взводу першого підрозділу охорони рядовий Служби судової охорони Михайло Таран розповів підліткам про заснування територіального управління в регіоні, якими законодавчими актами регулюється діяльність Служби, її призначення, керівників, як здійснюється пропуск громадян до судових приміщень.

Увагу зосередили на основних аспектах прийняття на службу, а також джерелах, де можна знайти інформацію з переліком вимог до кандидатів на посаду.

            16 лютого учні 10-11 класів НВК №1 Покровської міської ради стали свідками як  Служба судової охорони Донеччини провела тактико-спеціальні навчання в Красноармійському міськрайонному суді.

            Підлітки були вражені злагодженими діями Служби судової охорони Донеччини.

            Красноармійський міськрайонний суд бажає учням обрати правильний шлях у житті та отримувати моральне та матеріальне задоволення від майбутньої професії.

 

 

Пресслужба суду