flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДТП 1 ТРАВНЯ 2021 РОКУ – РОЗГЛЯД СПРАВИ

04 жовтня 2021, 08:43

В  Красноармійському міськрайонному суді розглядається кримінальне провадження відносно громадянина Ч., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення відповідальність за яке передбачена частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України.

Так, частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України передбачено, що порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Події мали місце 1 травня 2021 року.

https://tsn.ua/ru/ukrayina/v-pokrovskom-pyanyy-23-letniy-voditel-sbil-lyudey-na-obochine-muzhchina-pogib-dvoe-detey-v-bolnice-1778278.html

Обвинувальний акт надійшов до суду 17.06.2021 року. Ухвалою суду від 22.06.2021 року призначено підготовче судове засідання.

2 липня 2021 року у підготовчому судовому засідання  гр. Г. визнано потерпілою та  законним представником малолітнього потерпілого у кримінальному провадженні та залучено до провадження. Засідання відкладено, з метою надання часу потерпілій та її представнику ознайомитись з матеріалами кримінального провадження.

1 вересня 2021 року призначено  судовий розгляд кримінального провадження на підставі обвинувального акту за обвинуваченням гр. Ч. за ч.3 ст.286-1 КК України у відкритому судовому засіданні у приміщенні Красноармійського міськрайонного суду на 10 год. 00 хв. 10 вересня 2021 р.

10 вересня 2021 року судовий розгляд не відбувся, оскільки до суду не з’явились прокурор, захисник обвинуваченого, а також адвокати – представники потерпілих.

29 вересня 2021 року судовий розгляд відкладено по технічним причинам, а саме у залі судових засідань № 2 у приміщенні суду не в повній мірі працювали відеокамери, за допомогою яких повинна здійснюватися повна відеофіксація судового розгляду кримінального провадження, як це передбачено частиною 4 статті 107 КПК України. Представник потерпілої гр. Г. висловив думку, що за таких обставин розгляд кримінального провадження відбуватися не може.

Наступне судове засідання призначене на 7 жовтня 2021 року  на 11 годину 00 хвилин.

Враховуючи викладене, просимо сторони кримінального провадження та їх представників не робити передчасних висновків щодо розгляду даного кримінального провадження.

Завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Розгляд кримінального провадження відносно обвинуваченого гр. Ч. відбувається і буде відбуватися відповідно до норм кримінального процесу.

 

 

 

Пресслужба суду