flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про розгляд резонансної справи

01 лютого 2022, 11:49

Враховуючи значний суспільний резонанс, який виник в ЗМІ та соціальних мережах щодо дорожньо-транспортної пригоди, яка відбулась 17 квітня 2021 року у м. Покровську (детальніше про подію за посиланням http://pokrovsk-police.dn.ua/news/view/11121, https://pokrovsk.news/news/view/v-pokrovske-proizoshlo-smertelnoe-dtp ),  повідомляємо, що 18 січня 2022 року Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження про обвинувачення Особи у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України  та  ухвалено вирок.

Згідно вироку суду Особу  визнано  винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, і призначено  йому покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі.

Водночас, згідно вимог ч. 1 ст. 75 КК України Особу звільнено від призначеного основного покарання з випробуванням на три роки та відповідно  до вимог ст. 76 КК України покладено  наступні обов`язки:

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

 - періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Крім того, Особі  призначено додаткове покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на два роки і  частково задоволено  цивільні позови про стягнення з Особи на користь потерпілої 500 000  гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди

З вироком суду можна ознайомитись за посиланням:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/102645321