flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хто повинен декларувати доходи?

14 лютого 2022, 13:45

Шановні присяжні! Чинним законодавством України передбачено, що на присяжних розповсюджується обов’язок подати електронну декларацію у порядку і строки визначені Розділом 7 (ст.ст.45-52) Закону України «Про запобігання корупції»  .

Тобто, якщо протягом 2021 року Ви  брали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримали виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2022 подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/ розміщено роз'яснення щодо заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Для заповнення декларації присяжним необхідно, завчасно отримати електронно-цифровий  підпис.   

Звертаємо Вашу увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.