flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ціна пияцтва за кермом

14 лютого 2018, 08:07

Адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 40800 гривень та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами накладено судом на мешканця м.Покровськ Донецької області за порушення ним правил дорожнього руху.

            Так, 27 грудня 2017 року чоловік, який раніше був притягнутий до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), керував транспортним засобом автомобілем з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Чоловік був направлений для проходження медичного огляду до медичного закладу, згідно висновку якого встановлено, що останній перебуває в стані гострої  неускладненої інтоксикації внаслідок вживання алкоголю. Тим самим водій порушив пункт  2.5 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ч. 3 ст. 130  Кодексу України про адміністративні правопорушення. Особа 1 ознайомлений з протоколом, визнав, що вчинив зазначені в них правопорушення, проте в судове засідання не з’явився. Обставин, що пом’якшують відповідальність водія суд не вбачає, до обставин, що обтяжують відповідальність керманича суд відносить вчинення ним повторно, протягом року однорідного правопорушення, за яке його вже було піддано адміністративному стягненню.  

            Суд встановив, що громадянин   вчинив грубе правопорушення керуючи транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що могло потягнути за собою тяжкі наслідки та  прийняв  рішення   позбавити його  водійських прав на 10 років та зобов’язав заплатити штраф у розмірі 40800 гривень  в дохід держави.