flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області ухвалено вирок відносно чоловіка, який «замінував» Покровську міську раду

19 березня 2018, 08:58

Повідомляємо, що Красноармійським міськрайонним судом Донецької області  розглянуто кримінальне провадження відносно  чоловіка, який вчинив кримінальний злочин, передбачений ч. 1 ст.  259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

Під час розгляду вказаної справи судом було встановлено, що обвинувачений 17.01.2018 року о 16 год. 47 хв. знаходився за місцем свого проживання у м. Покровську Донецької області у стані алкогольного сп’яніння. В цей час у нього виник злочинний умисел на завідома неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, тобто дію, яка загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи умисно, у стані алкогольного сп’яніння, посягаючи на громадську безпеку і гарантований спокій громадян, свідомо знаючи про хибність відомостей, з мобільного телефону «Samsung», в якому знаходилась карта оператора мобільного зв’язку «Vodafon» зателефонував до колл-центру ГУНП в Донецькій області за спеціальним номером «102» та в ході бесіди з оператором повідомив про замінювання адміністрації міста Покровська, яка розташована на площі Шибанкова у м. Покровську, тобто завідомо неправдиво повідомив про загрозу безпеки громадян. В результаті умисних злочинних дій чоловіка  були внесені елементи дезорганізації у функціонування Покровського відділу поліції ГУНП в Донецькій області та Покровської міської ради, сили і засоби зазначених установ були вимушено відірвані від виконання своїх функціональних прямих обов’язків, пов’язаних із забезпеченням прямих своїх обов’язків, правопорядку, безпеки і здоров’ю громадян м. Покровська.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину визнав в повному обсязі.

Вироком Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 15 березня 2018 року вказаного чоловіка, 1983 року народження,  визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259  КК України, та призначено  йому покарання за у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Згідно ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання, якщо він протягом трьох років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього  наступні обов'язки:

1) періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

3) не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.