flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав винним чоловіка, який незаконно заволодів транспортним засобом

23 березня 2018, 11:44

В провадженні Красноармійського міськрайонного суду Донецької області перебувало провадження відносно громадянина П., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом.

         12.03.2018 року по даній справі було ухвалено вирок, відповідно до якого встановлено, що 09.11.2017 чоловік передав у ремонт належний йому на праві власності автомобіль «DAEWOO» FSO LANOS TF 696 разом з ключами малознайомому громадянину, який займається ремонтом автомобілів на території гаражного кооперативу «Південний» м. Покровська Донецької області. В подальшому останній без відома та дозволу власника передав вказаний автомобіль на тимчасове зберігання до гаража, який орендував гр.П.

         13.11.2017 приблизно о 14:00 годині, гр.П., перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, вирішив незаконно заволодіти вищевказаним транспортним засобом: наявними у нього ключами відчинив запорні пристрої на вхідних воротах орендованого ним гаражу №11, розташованого за адресою: Донецька область, м. Покровськ, гаражний кооператив «Південний» та через незачинені двері водія проник в салон легкового автомобіля марки «DAEWOO», де ключами, що знаходились в замку запалювання, завів двигун автомобіля, після чого на вказаному транспортному засобі виїхав з приміщення гаражу та умисно, всупереч волі власника, на викраденому автомобілі з місця скоєння кримінального правопорушення зник.

         Після цього гр.П. незаконно використовував вищевказаний автомобіль у своїх особистих інтересах до 14год.10хв. 13.11.2017, а саме моменту скоєння дорожньо-транспортної пригоди з іншим автомобілем поблизу буд.№1 м-н «Лазурний» м. Покровська Донецької області. В результаті зіткнення з автомобілем, гр.П. пошкодив на автомобілі марки «DAEWOO» бампер, капот та вузли, розташовані в правій частині моторного відсіку, праве переднє крило та лобове скло автомобіля.

         Допитаний обвинувачений гр.П. свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав у повному обсязі, щиро розкаявся, погодився з кваліфікацією вчиненого ним діяння та обставинами вчинення кримінального правопорушення і дав показання, які за своїм змістом відповідають викладеним вище обставинам вчинення кримінального правопорушення.

         Суд визнав гр. П. винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України та призначив йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

         На підставі ст. 75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання з випробуванням на строк 2 роки, поклавши на нього обов'язки: періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

         Вирок суду направлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень  (справа № 235/6447/17).

 

         Зазначимо, що вирок суду не набрав чинності.