flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Красноармійському міськрайонному суді Донецької області відбувся брифінг з громадськістю міста

29 травня 2018, 14:13

 

29 травня 2018 року у приміщенні Красноармійського міськрайонного суду Донецької області відбувся брифінг із громадськістю міста. 

  Від громадськості міста участь у брифінгу взяли: представник громадської ради при виконкомі Покровської міської ради Білицька Олена Валентинівна, Бірюкова Олександра Володимирівна, голова квартального комітету №9 Іваніїва Тетяна Миколаївна, громадський діяч Квітка Ольга Іванівна.

Брифінг було розпочато із представлення суддею-спікером Данилів Софією Вікторівною інформації щодо інституційної та  територіальної підсудності справ, розгляд яких здійснюється Красноармійським міськрайонним судом Донецької області.

Також серед низки загальних питань Софією Вікторівною було повідомлено про існуючі проблеми, що можуть впливати на діяльність суду щодо строків розгляду певної  кількості цивільних та кримінальних справ, у зв’язку із  недостатньою кількістю суддів та відповідного значного навантаження на кожного із суддів в Красноармійському міськрайонному суді Донецької області.

Так, станом на 29 травня 2018 року у суді здійснюють правосуддя 11 суддів з 13 (згідно штатного розпису  передбачено 15 суддів). 

Разом з тим, за І квартал до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшло: цивільних справ – 1050, адміністративних справ (КАСУ) – 19, кримінальних справ – 460, адміністративних справ (КУпАП) – 480.

При цьому Софія Вікторівна наголосила, що незважаючи не неукомплектованість суддівського штату, надмірну завантаженість, якість судового розгляду тримається на високому рівні.

Крім того, Софія Вікторівна повідомила про роботу прес-служби суду, яка станом на 29 травня 2018 року провела такі заходи: Брифінг «Підсумки роботи суду», інтерв’ю судді-спікера щодо новел КПК, щоденне  розміщення  на офіційній сторінці новин про судові справи, майже проведено проект «Суд – це не лише судді», навчання з працівниками апарату суду щодо правил поведінки, Дні відкритих дверей, день Вишиванки, конкурс малюнків, тощо.

«На сьогоднішній день Красноармійський міськрайонний суд Донецької області відкритий для громадськості, зокрема і шляхом вільного доступу до судових засідань, і наповненістю інформацією офіційного веб-сайту. Ми самі запрошуємо журналістів, щоб приходили до нас на засідання, аби наші громадяни розуміли, чому саме такі рішення приймаються, знали, якими законами керується суддя, щоб потім не виникали зайві запитання, чому тим чи іншим способом вирішена справа. Ми завжди на зв’язку та готові до спілкування. От до прикладу, сьогодні було запрошено представників усіх ЗМІ м. Покровська, однак задати  свої питання щодо роботи Красноарміського міськрайонного суду Донецької області прийшли лише  представники громадськості», - зазначила Софія Вікторівна.

На завершення заходу представники громадськості мали можливість задати запитання судді-спікеру та отримати відповіді на них.

 

Детальнiше про брифінг – у вiдео.