flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом захищено право на відшкодування моральної шкоди родині учасника бойових дій на сході України

27 липня 2018, 11:38

15.12.2017 року до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області звернулась жінка з позовом до Міністерства оборони України, Державної казначейської служби України, третя особа Військова частина польова пошта, про відшкодування моральної шкоди на користь її сина в зв’язку  зі смертю його  батька - військовослужбовця.

            За наслідком розгляду справи Красноармійським міськрайонним судом Донецької області 28 березня 2018 року постановлено рішення, відповідно до якого на користь сина позивачки стягнуто 100000,00 грн. у відшкодування моральної шкоди, завданої загибеллю батька під час конфлікту на сході України.

            При визначенні розміру моральної шкоди суд враховував глибину душевних страждань малолітньої дитини, те, що ці страждання у неї довічні, оскільки батька неможливо повернути та дитина на все життя буде позбавлена батьківського піклування та турботи, а також виходив з засад розумності, виваженості та справедливості.

            Згідно постанови Апеляційного суду Донецької області від 12 липня 2018 року рішення Красноармійського міськрайонного суду Донецької області в цій частині залишено без змін.