flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як проходить судова реформа розповідали на прес-сніданку журналістів та активістів громади з суддею-спікером

03 серпня 2018, 13:33

Сьогодні, 3 серпня 2018 року, в піцерії «Corleone » м.Покровськ відбувся перший прес-сніданок журналістів та активістів громади з суддею-спікером Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Токарєвим Артемом Геннадійовичем.

         Захід проводився в рамках проекту “Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях”, який реалізовує ВГО “Комітет виборців України”, в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя”.

         У прес-сніданку основним спікером став суддя-спікер Красноармійського міськрайонного суду Артем Токарєв. Поспілкуватися з ним завітали активісти, лідери громадської думки, представники ЗМІ та громадських організацій.

         Під час заходу учасники обговорили низку питань проведення компанії інформування громадян щодо основних нововведень судової реформи, а саме створення системи «Електронний суд», як в Україні, так і на Донеччині.

         Крім того, суддя-спікер Артем Токарєв відповів на запитання щодо поліпшення прозорості судів, подолання корупції, забезпечення фінансування, інструментів контролю. Також, розповів, яку зарплату реально отримують судді та як проходить переатестація суддів, передбачена законом “Про статус суддів”

         Загалом “присмак” від такого прес-сніданку залишився дуже гарний, цікаво було і представникам суду, і журналістам, і громадським активістам.