flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу, стосовно головного лікаря Покровської центральної районної лікарні призначено до розгляду

12 вересня 2018, 16:12

12 вересня 2018 року Красноармійська місцева прокуратура скерувала до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області обвинувальний акт відносно головного лікаря Покровської центральної районної лікарні, який  обвинувачується  у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 368  КК України, а саме прийняття пропозиції неправомірної вигоди службовою особою, за вчинення певних дій в інтересах того, хто пропонує неправомірну вигоду з використанням службового становища.

Як повідомляє Красноармійська місцева прокуратура дана особа, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, з метою протизаконного особистого збагачення, всупереч інтересам служби, прийняв пропозицію неправомірної вигоди в розмірі 5000,00 грн. від завідуючого жіночої консультації Покровської ЦРЛ, який діяв під контролем працівників правоохоронних органів, за усунення створених головним лікарем несприятливих умов для виконання своїх професійних обов’язків останнім та подальшої можливості безперешкодного лікування паціентів. 

За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді   штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підготовче засідання з розгляду срави призначено на 20 вересня 2018 року о 14.00 год.

Разом з тим повідомляємо, що відповідно до ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.