flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшов обвинувальний акт стосовно військовослужбовця

05 жовтня 2018, 08:49

03 жовтня 2018 року Військова прокуратура Донецького гарнізону скерувала до Красноармійського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця, який обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.415 КК України.

Як повідомляє Військова прокуратура Донецького гарнізону, 02 червня 2018 року приблизно о 19:00 годині, в світлий час доби, після закінчення ремонту військової бойової машини, військовослужбовець, будучі в стані алкогольного сп’яніння, в порушення вимог п 2.9 «а» Правил дорожнього руху України, проявляючи злочинну самовпевненість, діючи необережно, почав рух військової бойової машини та поїхавши два метри вперед зупинився, після чого, будучи неуважним, перед початком руху заднім ходом, не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, в капонірі, почав рух заднім ходом, внаслідок чого скоїв заднім лівим колесом військової бойової машини БРДМ-2 наїзд на іншого військовослужбовця, який лежав в капонірі на смузі руху військової бойової машини. Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної події останній від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці події.

За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Підготовче судове засідання по даній справі призначено на 19 жовтня 2018 року о 09:00 годині.

Згідно ст.. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.