flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто справу за фактом нанесення чоловіком тяжких тілесних ушкоджень своїй тещі, що спричинило її смерть

28 травня 2019, 11:50

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр-на А. у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 КК України.

За версією слідства, 12 грудня 2018 року громадянка Р. разом із своїм співмешканцем та своєю донькою на протязі дня вживали спиртні напої за місцем мешкання.

В той же день, близько 20-00 години до зазначеної квартири прийшов чоловік її доньки – обвинувачений гр-н А., який зайшовши до приміщення квартири влаштував сварку зі своєю тещею громадянкою Р., з приводу вживання його дружиною спиртних напоїв.

Під час сварки між гр-кою Р. та її зятем гр-ном А., які знаходились в спальній кімнаті вказаної квартири, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, відчуваючи особисту неприязнь до тещі, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки, та бажаючи їх настання, тобто діючи з прямим умислом, з метою заподіяння тещі тілесних ушкоджень, але не бажаючи настання її смерті, умисно завдав їй не менше п’яти ударів кулаками та ногами, взутими у взуття, в область грудної клітини, спричинивши тим самим тілесні ушкодження, які згодом призвели до її смерті.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину визнав в повному обсязі.

Суд, аналізуючи у їх сукупності об’єктивно з’ясовані обставини, підтверджені доказами, дослідженими під час судового розгляду та оціненими судом відповідно до статті 94 Кримінального процесуального кодексу України, прийшов до висновку, що дії обвинуваченого за частиною 2 статті 121 КК України кваліфіковані правильно, оскільки  він умисно заподіяв гр-ці Р. тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент їх заподіяння, які  спричинили її смерть.

Гр-н А. визнаний судом винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 КК України та йому призначено покарання за частиною 2 статті 121 КК України у виді позбавлення волі на певний строк.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду