flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу притягнуто до кримінальної відповідальності за здійснення замаху на вчинення терористичного акту, за попередньою змовою групою осіб та незаконне поводження з вибуховим пристроєм

29 травня 2019, 11:45

28.05.2019 колегія суддів Красноармійського міськрайонного суду Донецької області, розглянувши кримінальне провадження за обвинуваченням гр-на С. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 КК України, дійшла до висновку про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні інкримінованих йому злочинів.

Як встановив суд, 31.10.2017 гр-н С., діючи умисно, з корисливих мотивів, на виконання раніше поставленого організатором злочину завдання та з метою вчинення терористичного акту, прибув на вказане організатором злочину місце, у лісосмузі забрав пакунок із радіокерованим саморобним вибуховим пристроєм. Того ж дня, гр-н С., діючи умисно, з корисливих мотивів, розуміючи можливість настання від його дій тяжких наслідків, а також маючи реальну можливість і не бажаючи повідомити про свою протиправну діяльність правоохоронні органи України, не покинувши мети вчинення терористичного акту, будучи при цьому безпосереднім виконавцем злочину, маючи при собі вищевказаний радіокерований саморобний вибуховий пристрій, потрапив на охоронювану територію однієї з підстанції «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та був затриманий співробітниками правоохоронних органів України, у зв’язку з чим не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, з причин, що не залежали від його волі.

Також, будучи достовірно обізнаним про необхідність отримання відповідного дозволу від компетентного органу на поводження з вибуховим пристроєм, гр-н С., діючи умисно, з корисливих мотивів, та з метою вчинення терористичного акту, придбав та носив зазначений вище саморобний радіокерований вибуховий пристрій, без передбаченого законом дозволу.

Вище вказані злочинні дії гр-на С. були припинені співробітниками правоохоронних органів України в результаті його затримання.

Згідно вироку суду, чоловіка визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 15 частиною 2 статті 258 та частиною 1 статті 263 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 9 (дев’ять) років з конфіскацією майна, яке є його власністю.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 235/1421/18).

 

 

За повідомленням прес-служби суду