flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вбивство сина жінку притягнуто до кримінальної відповідальності

31 травня 2019, 15:54

31.05.2019 Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр-ки Ш. у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Судом встановлено, що протягом дня 28.06.2018 між гр-кою Ш. та її сином за місцем їх мешкання в місті Добропілля неодноразово відбувалися сварки на ґрунті особистих неприязних відносин, які склалися на протязі тривалого часу з причини того, що останній зловживав спиртним напоями, не працював та постійно вимагав у неї гроші, а іноді і застосовував фізичне насильство.

29.06.2018 приблизно о 00год.30хв. жінка, знаходячись в квартирі за вищевказаним місцем свого мешкання, побачила, що син спить в зальній кімнаті на дивані. В цей момент у неї, на ґрунті спричинених їй упродовж останнього часу образ, пов’язаних із застосуванням до неї дій насильницького характеру, виник раптовий умисел на умисне протиправне заподіяння йому смерті.

Реалізуючи свій злочинний умисел, гр-ка Ш, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння та діючи з прямим умислом, взяла у праву руку сокиру, яка знаходилася за столом-тумбою у цій же кімнаті.

Усвідомлюючи суспільну небезпечність свого діяння, спрямованого на позбавлення життя іншої людини та бажаючи її настання, з метою умисного протиправного спричинення смерті жінка, тримаючи сокиру у правій руці, завдала останньому тілесні ушкодження, від яких чоловік помер на місці.

 

Обвинувачена свою вину визнала у повному обсязі та висловила жаль з приводу вчиненого діяння.

Згідно вироку суду, гр-ку Ш. визнано винуватою у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України та призначено їй покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 3 місяців.

З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа №235/5969/18).

 

 

За повідомленням прес-служби суду