flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позбавлення волі за скоєння ДТП, внаслідок якої загинуло два пішоходи, - вирок суду

25 вересня 2019, 16:23

25 вересня 2019 року Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто справу за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилась 14 грудня 2018 року на пішохідному переході по вулиці Захисників України, внаслідок якої загинуло два пішоходи.

Як встановлено судом, 14 грудня 2018 року, приблизно о 18 годині 55 хвилин, гр-н А., керуючи технічно справним автомобілем марки ВАЗ-21091, діючи в порушення вимог Правил дорожнього руху України, рухався по проїжджій частині вулиці Захисників України, зі сторони вулиці Володимирської в напрямку вулиці Європейської м. Покровська Донецької області. В районі примикання проїжджої частини вказаної дороги до проспекту Шахтобудівників скоїв наїзд на двох пішоходів, які перебували на пішохідному переході. Після скоєння наїзду не зупинився в місці скоєння ДТП та з місця події зник. Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної події, пішоходи від отриманих тілесних ушкоджень, померли на місці події.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені інкримінованого йому злочину визнав у повному обсязі та щиро розкаявся у вчиненому.

Вироком суду водія визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років та 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

 

З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 235/2333/19).

 

За повідомленням прес-служби суду