flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував примусові заходи медичного характеру відносно особи, який вбив свого батька

05 листопада 2019, 14:35

04.11.2019 Красноармійський міськрайонний суд Донецької області розглянув клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо гр-на Х. за фактом вчинення ним суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною 1 статті 115 КК України (умисне вбивство) та відносно якого ЗМІ було висвітлено події (http://orbita.dn.ua/u-pokrovskomu-rajoni-sin-vbiv-batka-nizhkoyu-tabureta.html).

Під час розгляду вказаного клопотання судом встановлено, що гр-н Х. викруткою, дерев’яною ніжкою від столу та кінцівкам рук спричинив численні тілесні ушкодження своєму батькові. Від отриманих травм батько помер на місці.

За висновком проведеної комплексної комісійної амбулаторної судово-психіатричної експертизи встановлено, що в період вчинення інкримінованого діяння гр-н Х. страждав хронічним психічним захворюванням.

Ухвалою від 04.11.2019 суд застосував щодо особи, який вчинив суспільне-небезпечне діяння, передбачене частиною 1 статті 115 КК України примусові заходи медичного характеру, помістивши його до психіатричного закладу з суворим наглядом.

З інформацією щодо тексту ухвали можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 235/3342/19).

 

 

За повідомленням прес-служби суду