flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за фактом вбивства та вчинення розбою суд ухвалив вирок

22 листопада 2019, 09:54

21 листопада 2019 року колегія суддів Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ухвалила вирок у справі стосовно п’ятьох обвинувачених за фактом вбивства чоловіка у серпні 2015 року за попередньою змовою групою осіб, тіло якого було виявлено в одному з міських ставків, та вчинення розбою із проникнення у житло.

Дане кримінальне провадження розглядалося в закритому судовому засіданні.

Вироком суду трьох обвинувачених визнано винними в скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням в житло, інше приміщення та сховище), пунктом 9 та пунктом 12 частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне, протиправне заподіяння смерті іншій людині вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з метою приховати інший злочин): двоє з них – обвинувачені Л. та П., які були неповнолітнім на час вчинення злочинів, засуджені до 10 (десяти) років позбавлення волі без конфіскації майна, а обвинувачений М. – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке є власністю засудженого.

Обвинувачений А. визнаний винним у вчиненні розбійного нападу, тобто вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 КК України, та йому призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке є особистою власністю засудженого. За пунктом 9 та пунктом 12 частини 2 статті 115 КК України його виправдано за недоказанністю вчинення даного кримінального правопорушення.

Стосовно обвинуваченого С., який був неповнолітнім на момент вчинення злочину, застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні із суворим наглядом.

З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа №235/10673/15-к).