flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком суду призначено покарання жінці за незаконне використання виборчого бюлетеня

22 листопада 2019, 14:01

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області 21 листопада 2019 року ухвалив вирок у справі за обвинуваченням гр-ки Є. по факту надання та отримання виборчого бюлетеня особою, яка не має права їх надавати та отримувати, більше ніж один раз, вчинені членом виборчої дільниці. Під час розгляду справи судом встановлено, що обвинувачена, перебуваючи на посаді члена дільничної виборчої комісії № 141059 одномандатного виборчого округу  № 50, під час проведення позачергових виборів народних депутатів України 21.07.2019 року, отримала два виборчих бюлетеня для голосування від імені іншої особи, яка на час виборів перебувала за межами України.

За результатами розгляду справи суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченої.

Вироком суду жінку визнано  винуватою у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 158-1   КК України,  та  призначено покарання  у виді  п’яти  років позбавлення волі  з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з організацією проведення виборів до органів державної влади строком на два  роки. Від відбування призначеного основного покарання суд її звільнив з випробуванням з іспитовим строком на три роки , якщо  вона протягом визначеного іспитового строку  не вчинить нового злочину  і виконає покладені на неї обов’язки.

З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 235/6558/19).

 

 

За повідомленням прес-служби суду