flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінка сплатить штраф за непристойні знімки в соціальних мережах з неповнолітньою донькою

16 квітня 2020, 15:38

16 квітня 2020 року Красноармійський міськрайонний суд Донецької області притягнув до адміністративної відповідальності жінку за ухилення від виконання передбачених законом батьківських обов’язків щодо виховання неповнолітньої дитини. Жінці доведеться сплатити штраф у розмірі 850грн.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, громадянка Ф., яка є матір’ю малолітньої доньки, ухиляється від передбачених законом батьківських обов’язків,  внаслідок чого 05 квітня 2020 року в соціальні мережі потрапили  непристойні фотознімки з донькою, що не відповідає моральному та духовному розвитку дитини та були порушені вимоги статті 12 Закону України «Про охорону дитинства».

В судовому засіданні жінка визнала викладені обставини та розкаялася.

При розгляді справи про адміністративне правопорушення суд прийшов до висновку про винуватість гр-ки Ф. у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 184 КУпАП та при накладенні стягнення врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь її вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність.

Суд визнав винною громадянку Ф. у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 184 КУпАП, та призначив адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень 00 копійок.

Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа №235/2377/20).

 

Прес-служба суду