flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Красноармійський міськрайонний суд засудив чоловіка, який вчинив умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого

17 травня 2018, 09:40

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області суд визнав 42-річного мешканця с.Новотроїцьке Покровського району винуватим за ч.2 ст.121 КК України ( умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) та призначив покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Як встановив суд, 12 листопада 2015 року близько об 17.00 год., між жителями с.Новотроїцьке Покровського району гр.В. та гр.А., які на той час знаходилися в приміщенні квартири за місцем їхнього проживання, на ґрунті особистих неприязних стосунків, які виникли раптово, відбулася сварка. Під час вказаної сварки гр.В. навмисно завдав гр.А. кулаками не менше двох ударів в область обличчя, не менше чотирьох ударів в область грудної клітини та ногами, взутими в чоботи, не менше двох ударів по його ногах, що призвело до втрати останнім рівноваги та подальшого падіння на підлогу. Продовжуючи свої злочинні дії, направлені на спричинення А. тілесних ушкоджень, В. навмисно наніс вже лежачому А. ногами, взутими в чоботи, не менше трьох ударів по волосистій частині голови, не менше чотирьох ударів в область обличчя, чисельні удари в область верхніх та нижніх кінцівок (загалом – не менше 22 ударів руками та ногами). Свої злочинні дії В. припинив лише тоді, коли побачив, що А. від отриманих тілесних ушкоджень перебуває у несвідомому стані. 14 листопада 2015 року об 17.30 год., каретою швидкої медичної допомоги гр.А. в тяжкому стані здоров’я було доставлено для надання медичної допомоги до Красноармійської ЦРЛ та госпіталізовано до хірургічного відділення, де 16 листопада 2015 року об 02.30 год., не зважаючи на проведені лікувальні заходи, він помер.

            Вирок поки що не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.