flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До восьми років позбавлення волі засуджено чоловіка, який завдав жінці тяжкі тілесні ушкодження, від яких вона померла

25 червня 2018, 16:39

Так, Красноармійським міськрайонним судом Донецької області встановлено, що 16.04. 2017 року 45-річний  чоловік разом зі своєю співмешканкою протягом дня вживав спиртні напої. Увечері цього ж дня жінка, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, пішла відпочивати в будинок, зачинивши за собою вхідні двері, а чоловік  продовжив вживати спиртні напої. Після того, як спиртні напої закінчились він також вирішив йти відпочивати в будинок, однак двері були замкнені. Факт зачинених дверей обурив чоловіка, він став голосно звати жінку та стукати в двері. Через декілька хвилин жінка прокинулась та відчинила йому двері. Однак, чоловік, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння та будучи розлюченим на жінку за те, що вона зачинилась в будинку і довго не відчиняла двері йому, умисно ударив  її  кулаком в область тулуба, що призвело до втрати нею рівноваги та падіння на підлогу В подальшому  чоловік, продовжуючи  свій злочинний умисел, і в той час, коли жінка перебувала в положенні сидячі на підлозі, умисно завдав їй зі значною силою не менше одного удару ногою в область живота, чим заподіяв закриту тупу травму живота, внаслідок якої жінка 17.04. 2017 року померла.

            У судовому засіданні чоловік свою вину не визнав та пояснив, що він був нетверезий та нічого не пам’ятає.

            До зайнятої обвинуваченим позиції суд поставився критично та оцінив її, як бажання обвинуваченого уникнути покарання за скоєне.

            20.06.2018 року Красноармійський міськрайонний суд Донецької області визнав чоловіка винуватим у скоєнні злочину, передбаченому ч.2 ст.121 КК України (заподіяння умисного  тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та призначив йому покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.