flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особа постане перед судом за використання завідомо підробленого документу для отримання пенсії

27 лютого 2019, 16:25

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшов обвинувальний акт за частиною 4 статті 358 та частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України стосовно громадянина З.

В ході досудового розслідування встановлено, що гр-н З., у серпні 2013 року, достовірно знаючи про неправдиві відомості, внесені до його трудової книжки, та відсутність необхідного для нарахування пенсії за віком загального трудового стажу, умисно надав до відділу кадрів заяву до Управління пенсійного фонду в м. Покровську та Покровському районі про призначення пенсії за віком, додавши завідомо підроблений офіційний документ – трудову книжку.

На підставі наданих документів з неправдивими відомостями, громадянину, який не мав необхідного стажу підземних робіт на підприємствах вугільної галузі, було призначено пенсію.

Продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, звернувся з письмовою заявою до іншого Управління пенсійного фонду з проханням запиту його пенсійної справи для подальшого отримання пенсійного забезпечення за іншою адресою.

Таким чином, гр-н З. заволодів грошовими коштами шляхом обману в особливо великих розмірах.

Підготовче судове засідання призначено на 11 березня 2019 року о 16:30 годині.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду