flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Заводський районний суд м. Дніпродзержинська

Суд застосував примусові заходи медичного характеру відносно особи, який вбив свого батька

05 листопада 2019, 14:35

04.11.2019 Красноармійський міськрайонний суд Донецької області розглянув клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо гр-на Х. за фактом вчинення ним суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною 1 статті 115 КК України (умисне вбивство) та відносно якого ЗМІ було висвітлено події (http://orbita.dn.ua/u-pokrovskomu-rajoni-sin-vbiv-batka-nizhkoyu-tabureta.html).

Під час розгляду вказаного клопотання судом встановлено, що гр-н Х. викруткою, дерев’яною ніжкою від столу та кінцівкам рук спричинив численні тілесні ушкодження своєму батькові. Від отриманих травм батько помер на місці.

За висновком проведеної комплексної комісійної амбулаторної судово-психіатричної експертизи встановлено, що в період вчинення інкримінованого діяння гр-н Х. страждав хронічним психічним захворюванням.

Ухвалою від 04.11.2019 суд застосував щодо особи, який вчинив суспільне-небезпечне діяння, передбачене частиною 1 статті 115 КК України примусові заходи медичного характеру, помістивши його до психіатричного закладу з суворим наглядом.

З інформацією щодо тексту ухвали можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 235/3342/19).

 

 

За повідомленням прес-служби суду